Romania este o tara in sud-estul Europei. Ii are ca vecini pe Ucraina , Republica Moldova ,Ungaria , Serbia si Bulgaria. De asemenea la est este marginita de Marea Neagra. Bucuresti este capitala Romaniei si este al saselea cel mai mare oras ca marime din Europa . Romania are o populatie de aproximativ 20 de milioane de locuitori , ceea ce o claseaza pe locul al saptelea ca cel mai populat stat al Uniunii Europene.

Geografie

Romania este a douasprezecea cea mai intinsa tara din Europa , masurand 238,391 kilometrii patrati si este impartita in mod egal in campii , dealuri si munti. Dunarea , al doilea cel mai lung fluviu din Europa , travesreaza Romania ajungand sa se verse in Delta Dunarii ,iar mai apoi in Marea Neagra . O mare parte din granita de sud este formata de Dunare.

Delta Dunarii este o biosfera alcatuita din peste 1688 de specii de plante. In Romania puteti gasi cea mai mare intindere de paduri neatinse de mana omului din Europa , aproximativ 27% din suprafata teritoriului. Exista aproximativ 3700 de specii de plante , 23 dintre ele fiind declarate monumente naturale , 39 sunt pe cale de disparitie si 1253 sunt specii rare.Fauna este alcatuita din aproximativ 33,792 specii de animale dintre care 400 sunt mamifere , pasari , reptile si amfibieni unici in lume.Clima este temperat-continentala cu patru anotimpuri.Iarna temperatura maxima este de aproximativ 2 °C si vara este de aproximativ 28 °C . Sunt precipitatii moderate cu peste 750mm pe an.

Istorie

La inceput , Romania a fost o provincie a Imperiului Roman numita Dacia. Apoi , in 1859 Moldova si Valahia s-au unit si au format un singur stat : Romania obtinand independanta de Imperiul Otoman in 1877.Transilvania , Bucovina si Basarabia s-au alaturat Romaniei dupa Primul Razboi Moindial.Dupa Al Doilea Razboi Mondial , Romania a devenit stat comunist dar , dupa Revolutia din 1989 a inceput tranzitia sper un stat democrat.

Formand stranse legaturi cu Statele Unite si alte tari din Europa dupa Razboiul Rece , Romania a devenit membra NATO in 2004. Romania a apicat pentru a a devenii membra a Uniunii Europene in anul 1993 dar , a fost acceptata abia in anul 2007.

Atractii Turistice

Cele mai populare atractii din Romania sunt de sigur Castelul lui Dracula , unde asa-zisul "vampir" Vlad Tepes (Dracula) a trait. Numele sau real este de fapt Castelul Bran in apropierea municipiului Brasov.De asemenea , in Transilvania se afla si alte orase superbe cum ar fi Sibiu, Sighisoara, Cluj-Napoca cu arhitecturile vechi neschimbate ,doar reconditionate si alte castele cum ar fi Castelul Corvin , Castelul Peles , Cetatea Rasnov , Cetatea Fagaras si alte biserici si cetati din lemn.

Alt loc foarte cunoscut atat printre romani cat si printre straini este faimosul Transfagarasan . Un drum superb printre Muntii Fagaras care leaga Valahia de Transilvania. Este considerat a fii in top 10 al celor mai frumoase drumuri din lume. Mai sunt si alte atractii foarte interesante cum ar fii Delta Dunarii , Fluviul Dunarea , Marea Neagra si Muntii Carpati.